Mire Se Vini ne Librazhdi.4t.Com

Fillimi Menuja Rreth Nesh Na Kontaktoni Lajme

Mire Se Vini Ne Webin Tone !

Ky websit eshte nje projekt i sapo realizuar. Ne kete website do te keni mundesine te flisni e diskutoni me bashkepatriotet tuaj, dhe te ndiheni sa me afer vendit tuaj. Gjithashtu per te gjithe anetaret e ketij webi kemi vene ne dispozicion Videoklipe , Filma , Mp3 , Muzike Shqiptare, Lajme , Humor , Email falas dhe shum gjera te tjera. Websiti WwW.Librazhdi.Org do te jete i mbyllur per nje periudhe kohe te shkurter dhe kur te rihapet ju mund anetarsoheni duke u bere keshtu , pjese e ketij komuniteti te mrekullueshem ku ju ofrohet gjithcka qe ju kerkoni.

Qendrim te Kendshem

Klima dhe Flora

Klima

Pozita gjeografike,konfiguracioni I relievit,lartesia absolute mbi nivelin e detit dhe largesia nga deti Adriatik ka mundesuar natyren kontinentale te klimes e cila duket ne dimrin e ftohte e te lagesht dhe ne veren e skurter ,te nxehte e te thate. Temperatura mesatare vjetore este13.4 grade Celsius,temperatura max. e regjistruar este40.7 grade Celsius me 14.9.1957 dhe temperatura minimale eshte regjistruar ne vitin 1968 e cila ishte -15.7 grade celsius.

 

Flora


1857 lloje bimesh spontane,enezore,te cilat peraqesojne 58 % te flora e Shqiptare ose 16 % te flores se Europes e renditin Librazhdin ne nje nder rrethet me te pasura te vendit me bime te lljeve te ndryshme.gjenden te gjitha katet bimore dhe mbulesa bimore ze rreth72 % te territorit te Rrethit te Librazhdit.

Rreth Librazhdit

LIBRAZHDI...Qytet ne juglindje te Shqiperise.Kufizohet ne veri me rrethet Bulqize e Mat;ne perendim nga rrethi I Elbasanit; ne jug nga rrethi I Gramshit; ne juglindje nga rrethi I Pogradecit dhe ne lindje nga r. e Maqedonise.Librazhdi ka nje gjatesi kufitare prej 42km dhe ka teresisht nje reliev kodrinoro-malor.Relievin e ben me te larmishem fushgropat si ajo e Domosdoves ne Perrenjas dhe ajo e Studnes me ate te Letmit. Lartesia mesatare mbi nivelin e detit eshte 2253 m ne majen e Kuqe te malit Shebenik.

Administrimi dhe Feja

Administrimi


Rrethi I Librazhdit eshte krijuar si njesi administrative ne vitin 1958.Sot ben pjese ne prefekturen e Elbasanit.Qendra administrative eshte qyteti I Librazhdit.Rrethi I Librazhdit perbehet nga 2 bashki dhe 9 komuna te cilat u krijuan pas riorganizimit te pushtetit local ne vitin 1992.Popullsia :
- Popullsia e Librazhdit pergjithsisht paraqiitet autoktone.Me 1 janar 1998 ajo arriti ne 82.411 banore edhe rreth 18.203 familje.Ne qytetet Librazhd e Perrenjas banojne rreth 27.963 banore ose 29.7 % e popullsise kurse pjesa tjeter banon ne fshat.Librazhdi ka nje moshe mesatare te popullsise e cila eshte 48 vjec.

 

Feja


Popullsia e Librazhdit ka kryesisht besim fetar mysliman.Historikisht popullsia e Librazhdit para Islamizimit ka pasur besim fetar te krishtere ,ortodoks dhe me vone pasi erdhi Alternativa Islame Librazhdasit perqafuan kete alternative.

Arsimi Sportet dhe Ekonomia

Arsimi


Shkolla e pare u hap ne Berzeshte ne vitin 1895 dhe konvikti I pare u hap po ne Berzeshte ne vitin 1929.Sistemi arsimor sot eshte shtrire ne te gjithe rrethin.Funksionojne 93 kopshte per femijet parashkollore,53 shkolla fillore,62 shkolla 8-vjecare,dhe 10 shkolla te mesme ku mesojne rreth 17.200 nxenes de japin mesim rreth 1.142 mesues.

 

Sportet


Futbolli eshte sporti me I perhapur ne rrethin e Librazhdi.Qyteti I Librazhdit ka disa ekipe futbolli me emrin SOPOTI . Po keshtu edhe qyteti I Perrenjsit ka nje ekip futblli me emrin DOMOSDOVA.Po keto emra kane edhe kluet e tyre.

 

Eknomia


Rrethi I Librazhdit ka pasuri te shumta minerale de ne baze te tyre jane ngritur miniera per perpunimin e tyre si aj e hekur-nikelit ne Perrenjas.